El bus de la Vella

Avui s’ha presentat el nou autobús de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. No sé si és gaire habitual que les colles tinguin un bus més o menys propi, però encara ho és menys que aquest vagi decorat amb tot un seguit d’imatges referents a la colla. Ho podeu veure clicant aquí. A mí em sembla una idea molt bona, com també m’ho van semblar, per exemple, les bufandes que els seguidors de Vilafranca porten al Concurs de Castells des de fa un parell d’edicions. Crec que tots aquests temes de merxandatge i autobombo de les colles encara estan molt descuidats, i que hi ha molt camí per fer. Enhorabona, doncs, a la Vella per aquesta bona idea.
D’altra banda, el tema em recorda una anècdota que explica el Francesc Piñas dels temps en què era secretari de la Vella i en què ell mateix s’encarregava de penjar una pancarta del bus amb el que es movien pel país, i les emprenyades (“enrabiades”, en diu ell) que agafava quan… Bé, què dimonis, compreu-vos el llibre “Retrats castellers” i ho sabreu!
Facebook Comments
SHARE
Nascut a Tarragona el 1974, llicenciat en Periodisme i Antropologia. L’atzar va fer que el primer text signat que vaig publicar fos, justament, una crònica castellera (fira de Santa Llúcia a l’Arboç de 1994). Anys després els castells es van convertir en una de les meves especialitats amb el treball a mitjans com El Punt, Més TV, com a subdirector de "Quarts de Nou" al 33 i responsable de la informació castellera de La Vanguardia. He publicat El periodisme casteller. Un cas d’identitat (Arola, 2004) i participat en altres llibres de temàtica castellera. I no, no formo ni he format mai part de cap colla castellera...