Per Les Santes, Juliana i Semproniana

De l’actuació pròpiament, gran resposta a la caiguda del 3 de 9f. amb el 5 de 8. Això si que em sembla resposta de colla gran, com també tenir l’energia suficient per plantejar-se el 2 de 9fm. en la tercera ronda, després de la batalla que ja portaven al damunt. Però més enllà de si el 2 de 9 li va faltar més o menys per carregar-se, ja que el castell va caure just en el moment, però també podia haver caigut feia ja uns segons abans, el més preocupant per mi és la caiguda del 3 de 9f. No sols per la caiguda en si, sinó també per la manera. El 3 de 9f. va caure sense que plantegessin gaire resistència al castell, que no pas la del 2 de 9fm., que van lluitar espectacularment a tots els nivells per arribar fins on van arribar. Em sembla que en el 3 de 9f. hi havia poca convicció, al contrari del que sempre han ensenyat els Capgrossos, tenint sempre una gran efectivitat en tots els castells de 9 que han provat.

El millor pels de Mataró, és que tenen al seu abast tots els castells de 8 de gamma alta, tot i a falta de descarregar el de l’agulla, però aquests castells, són de prou argument per pensar que tornaran a mostrar la seva tradicional solvència en els castells de 9 bàsics. Una altra història ja serà el castell extra, que a aquest se li ha de donar de menjar apart.

Els de Sabadell van fer un pas endavant enorme carregant el 5 de 8, i descarregant el pilar de 6. Això els situa un pas per sobre de les colles que estan en un nivell similar al seu. El 5 dóna molt, dona progrés tècnic, dona confiança, i van ensenyar que si segueixen treballant-lo amb la mateixa seriositat i rigor, el descarregaran aviat, i podria deixar-los a l’estela de les colles de 9.

Resumint l’actuació, diria que totes tres colles van seguir la tònica que porten desenvolupant en el que portem de temporada.
Vilafranca segueix progressant, infalible, solvent i tècnicament superior.
Capgrossos bé podent disposar de potencial i gamma, però irregular en els seus màxims.
Sabadell, segueix progressant amb força, confirmant el seu estat de gràcia que ve de la temporada passada.

M’agrada que hi hagi tants castells a diferents pobles i ciutats. Veure castells en una festa major, és símptoma de normalitat.

M’agrada que no hi hagi hagut cap problema amb les ambulàncies aquest cap de setmana. Això també vol dir que no s’han necessitat gaire.

M’agrada que cada cap de setmana hi hagi castells a, com a molt, 5 o 10 minuts de casa.

M’agrada enraonar amb amics i companys d’altres colles abans de començar una actuació. Són estones i converses delicioses. Se n’aprèn molt.

M’agrada i trobo atrevit que els de SPSP, assagin un diumenge al vespre. Trenca els esquemes tradicionals, i s’adapten a la seva realitat fugint d’immobilismes. (Desconec si l’experiència va complir les seves expectatives)

No m’agrada que les cercaviles trenquin una actuació castellera quan aquesta ja ha començat.

No m’agrada que no hi hagi rigor en els horaris de les actuacions i que els responsables de l’organització se’n desentenguin.

No m’agrada que a Mataró encara hi hagi speaker. Després de 16 anys amb els Capgrossos fent-hi castells i ensenyant el fet casteller, no començaria a estar ja de més?

No m’agrada que els Bordegassos hagin fet aquest pseudo-castell amb folre enmig una actuació. Intent desmuntat de 2 de 8f., o 2 de 7f.?