I a Sant Fèlix, què?

Cap pista, només rumors. Els administradors de la Festa Major de Vilafranca no s’han mullat encara,més de mig any després de ser escollits, sobre quines colles protagonitzaràn la Diada de Sant Fèlix 2012. Un error de gestió molt greu,tenint en compte a les alçades que estem i amb les colles ja rodant fa dies per les places.
No saber-ne res, a aquestes alçades, sobre l’acte més icònic de la nostra festa major és greu. Ho és per l’imatge de festa que representa “la més típica”. I ho és per les possibles candidates que estan a l’altra banda del telèfon esperant o no una trucada “d’última hora”, amb tot el que significa saber si actuaràs o no el 30 d’agost a Vilafranca.
Teòricament s’intueixen les confirmacions de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa, com a colles convidades no locals, i que la “tapada” encara està per decidir. Això esclar,si no es confirma un dels rumors sobre el canvi de plantejament de la Diada, que  apunta la possibilitat de formar un cartell de 3 colles.
Sant Fèlix és la Festa i la Festa és Sant Fèlix. Llavors, si fem cas dels rumors, perquè s’ha de replantejar el numero de colles a participar? Perquè han de ser els 5 administradors de torn els qui obténen aquest poder de decissió? Perquè, si cada any és el mateix, enguany encara no en sabem res? Si enguany es retalla a 3 colles, quí serán els administradors que l’any que vé puguin tornar a modificar la Diada i recuperar les 4 colles? Perquè a Vilafranca no existeix un tipus de Patronat Casteller per aquestes coses? No escatimem en Castells el relatiu poc pressupost d’aquest acte de Festa Major. En tot cas, a nivell econòmic, penso que fora bo un debat pel sou en funció dels Castells que cada colla assoleixi.
I si som 4 colles? 
Posem el cas del que tothom sap. Hi hà 3 colles que són aspirants a ocupar una plaça a Sant Fèlix, i que se la disputen Joves, Capgrossos i Jove. A nivell personal,els fonaments que em fan decantar per la Colla Joves són de caire històric i potencial casteller,que és el més important. Si afegim un pèl de romanticisme,recordaré els 4 de 9 sense folre que aquesta Colla ha aportat en aquesta Diada, el millor Castell descarregat vist un 30 d’agost. Altres motius,malgrat la Joves l’any passat no va fer una gran temporada, amb tots els respectes del món, no estan tant lluny d’altres formacions. Fonaments consolidats per Capgrossos i Jove de Tarragona,de moment, no els hem acabat de veure en aquest món de “gammes extres”. Però com no dubto que aviat tant blaus com liles sí que ens ho argumentaran a plaça, per l’any vinent proposo una cosa tant simple i fàcil, que amb els seus resultats,les colles s’ ”autoconvidin” mitjantçant el rànking casteller, i que participin a Sant Fèlix les 4 colles millors “classificades”.  Jo no sóc gaire de rànkings durant la temporada, però és una dada estadística prou important com per fer-la passar per alt a final de cada campanya, una eina que treuria de mal de caps entre d’altres, als propers 5 administradors que es nombraran a finals d’any.
Facebook Comments
SHARE